Moralpredikan


Jag råkar ha en mycket god vän av manligt kön. Denne är mellan 30-35 år gammal och tycker att det är okej att ha sex med en 16 åring. (14-16 års åldersskillnad!)
Jag tycker det är helt sjukt... Undrar varför?
När jag var i 16 års åldern tyckte jag 30åringar var TOKgammla, skinntorra människor som hade barn. Nu har jag själv i min bekantskapskrets goda vänner från 19 års ålder och upp till 60.
Umgås vi mer över åldersgränserna nu än för 14 år sedan när jag var så gammal?

Jag menar inte tycker man det är tokläbbigt om en man i 40 års åldern har en tjej runt 25 eller om en tant i 70 års åldern hittar en gubbe runt 55 då tycker man bara det är roligt..
Så var går egentligen gränsen?

Själv tycker jag att 16 åringar klassas som barn, dvs man har inte tillräcklig erfarenhet av livet för att stå på egna ben, ha koll på sina känslor etc. Man är mitt inne i en känslig tonårsperiod och har kanske inte tillräckligt mycket skinn på näsan för att kunna se vad som e rätt eller fel.

Svenska killar och tjejjer förlorar oskulden i snittåldern16,2 år. En siffra som är låg om man jämför med övriga världen.


Nåja.. nog med detta sexpratande annars får jag väl svenska kyrkan på mig igen.. HUALIGEN


Fölis flickan 4 dagar gammal


Tittar fram bakom mamma Engjarós



Liten är jag men söt!!

Midsommar i skåne...

Vi åkte ner snortidigt på midsommaraftonsmorronen till skåne (var nere i stallet vid fyra) för att fira med familjen Carlsson och company..
Jag slaggade halva resan så stackars Marcus fick köra hela tiden...

Blev lite mat och smaskens hemma hos bror med familj men båda vi var rätt trötta så vi åkte hem och sysselsatte oss med annat istället ;)...



Idag har vi varit på sightseeing i skåne....  väldigt vackert och inte alls olikt englands sydkust tycker jag..
Vi var på vackra stranden vid Sandhammar, kollade på stensättningen Ale stenar ... kikade in i borgen Glimmingehus och körde runt och tittade på vackra omgivningar...

Väl hemma i Gissleberga fick vi en höjdarmiddag med rökt regnbåge, stuvad spenat och färskpotatis MUMS...!!


:)



FÖL

Engjarós fölade den 19 juni och ut kom ett välskapt stoföl som just nu är gråsvart med ål men hon blir väl svart som pappa, Berserkur gissar jag.

Efterbörden ville inte släppa ordentligt och jag fick ringa veterinären på midsommarafton så stackars pappa, Uffe och Inger fick ta hand om ståhejjet eftersom jag var påväg ner till skåne för å fira midsommar...

Men tillslut fick de ut den och nu får hon stå på penicillin i sex dagar .... men fölis är frisk och kry iallafall..

:)

Tror hon får heta EIK  (som betyder ek, men i det här fallet kanske får stå för svartek...)


Tjing

Ålandskurs

Kom precis hem från Åland där jag har hållit en endagskurs hos Tove Pahlman.
Åland har en helt egen todsdimension vilket innebar att jag fick gå upp kvart över fem imorse(svensk tid) för att sätta mig på färjan och åka hem......
Köpte snus till Marcus och satt och läste korsord hela vägen hem..

Nu ska jag ut å kolla om Engis har klämt ur sig nån fölunge.....

*puss*

Speaker,vinnare,examination,jobb

Ja för er som undrar varför jag inte skrivit här på hur länge som helst kan rubriken svara på det. De senaste veckorna har jag jobbat en hel massa plus att jag jobbade som speaker på Elit Strömsholm tävlingen hela nationaldagshelgen och sen hann jag hem, sov några timmar, gick till jobbet och sen direkt iväg på ridinstruktörsexamination som jag kom hem från igår.
Dessutom tävlade jag på Elit strömsholm och vann speedpassen :D med Rosti...

Så man kan säga att jag varit lite bissy på sistone....

Nu sitter jag med halsont i soffan och försöker kurera mig lite inför imorron då jag ska jobba hela dagen och sen åker jag på söndag morgon till Åland för att hålla kurs... så hem måndag och sen jobbar jag två heldagspass nästa vecka
(8 -21) å sen sticker jag och älsklingen ner till skåne för att fira midsommar ihop med hans familj :D



Nu går jag bara och väntar på att Engjarós ska klämma ur sig sin bebbe så jag kan åka lugnt härifrån...  Hon ska egentligen ha i slutet av månaden men är stor som ett hus och har massa mjölk å igår såg jag vaxproppar så förhoppningsvis kommer fölisen innan midsommar..

RSS 2.0