Phi phi Island

Tidig morgon, het farja till Phi phi

Upp tidigt for att skumpa pa ett bilflak till farjan som skulle ta oss till Phi Phi. Dom av var forvaning nar de lastar in oss, massa bagage och en hel hog resenarer till pa longtailboat..  Det berodde pa lagvattnet, sa fargorna lag pa svaj ute i bukten.. Efter mycket lang vantan i den stekheta solen, vi satte oss saklart pa fordack, sa kom vi antligen ivag.

Jag fick jordens fulaste bondbranna pa kopet eftersom jag satt pa mig tshirt for att slippa branna mig pa brostet.. HAHA , men nu har jag brannt armarna istallet och ser helt marklig ut...



Efter Tsunamin

Phi phi ar sig inte riktigt likt efter Tsunamin, jag var ju har 2003 sist och det ar en hel del som spolats bort av flodvagen tyvarr.
De vackra vita langgrunda stranderna finns kvar dock och vi tog plats under ett parasoll for lite valbehovlig skugga efter dagens batfard.

Efter 4!! timmars eftermiddagslur (far skylla pa halvt solsting) sa gav vi oss ut for mat och drinkar och saklart en visit pa det for mig valbekanta Reggea Bar :)

Imorgon blir det att vara har hela dagen och antagligen kolla lite Muay Thai (thaiboxning) pa kvallen . Pa lordag ger vi oss ivag till Koh Lanta for att mota upp Mr DonGino Godis som ska dyka dar..

Vackra PODA Island

En onsdag i paradiset


Vi tog longtail bat , ca 20 minuter, ut till det fantastiska Poda Island.
Magiskt vackert, vita strander, kristallklart vatten och bara sa sa underbart.
Mer finns inte att tillagga an att detta ar paradiset!


Sen kan jag inte komma pa att vi gjorde natt mer den kvallen HAHA.. Mer an att byta hotell , ata middag och dricka nagra skona drinkar.. som det ska vara pa semester helt enkelt...


Vackra svenska fitta....

image22



Idag nar vi skulle ga och ata sa fick vi hora (hihi blir ju annu roligare utan prickar) foljande skona Thailandska inkastare ropa efter oss pa nagon slags overdriven stockholmska.

"heeejsan tjeeena"
" ni mar bra?!"

och nar vi hunnit passera honom ropar han glatt efter oss

"vackra svenska fitta!"

Vi skrattade glatt i flera kvarter ... och antog att det varit nagon skojfrisk svensk som lart honom de meningarna...







Another day in paradise


Som han sjong, vem va det nu.. Phil Collins???  Eller Sting??  Jag minns inte..... naja.. another day in paradise ar precis vad vi har.

En annan lyckas ju halla sig uppe till fem pa morronen vart hon an hamnar OCH dessutom blogga om sig sjalv i tredje person vilket e lite skumt.. Skitsamma jag va alltsa vaken sent, drack massa alkohol igar och va full o glad, somnade som en sten och vaknade, hor och hapna, pigg som en larka klockan halv tio. Precis lagom for att kila ner och ata frulle.
Pia var bakis/lat sa hon lag kvar o duna.. Sen va jag sa rastlos sa jag tog en tvatimmars strandpromenad medan min kara resvaninna fortfarande snusade gott..

Varmt som attans idag, igar va det iallafall molning men idag sken solen fran en klarbla himmen.


Lollo kom med ett sprudlande humor i bagaget

Den stackarn hade ju haft en skon rundresa med China Air och mellanlandat i Peking for att sen ta sig till Bangkok och sen ner hit till Krabi... Tillraga pa allt ater hon pencilin och far inte va i solen... :( stackarn maste ga runt med klader pa..

Vi tog en longtail ut till Railey igen och spenderade nara skona timmar dar.
Har bokat bat och hotell till Phi Phi nu ocksa.. :)  Sen blir det vidare till Lanta och forhoppningsvis till en vantande Godis.. Nu nar jag last hela PADI boken och allt sa hoppas jag att jag far de dar dyklektionerna som utlovats. ;)

Ska tala om for fiskarna att de inte far ata pa mig ocksa, nan som har ett fisklexikon att lana ut?????!!!!!

Forsokte dessutom lasa boken for skepparexamen idag pa stranden men trettio grader, sol och hur man raknar ut hastigheter i knop och latituder hit och fyrar dit var inte helt kompatibla med varandra kan saga..
Min hjarna ville inte forsta ett dugg...



Fel ordning..

Saklart hamnade mina Thailandsbloggar i fel ordning... Suck... Naja... Idag den 28e har vi varit pa Railey Beach och igar kom vi hit... sa las de tva forsta inlaggen i omvand ordning...

Puss


Thailand...

Thailand

Anlande imorse till Thailand efter en sjukt lang och jobbig flygning med mass hopp och skutt orsakat av turbulens. Dessutom saknade jag Hastenssangen och den som brukar dela den med mig sa att jag sov inte en blund pa hela flygningen... Dackade fem minuter i sangen efter en eftermiddagsdusch idag och gick tydligen inte att vacka alls enligt Pia... HAHA  Precis som vissa andra sjusovare...

Annars har vi pressat pa beachen har i Ao Nang (Krabi) och fixat naglarna.. sa nu knappras det for fulla muggar pa tangenterna har pa hotellet... Sjukt snygga e dom vara franska naglar.. haha


 Ata bor man annars dor man


Vi har hunnit med bade Pad Thai och Tom Kah Gai idag och dessutom min favvo alla kategorier.. bananpannkaka med nutella... SMASK  Dessutom e skon drink och massa smaskiga frukter pa beachen....

Underbart...


Longtailboat till Railey Beach

Imorgon e planen att ta sig med longtailbat till Railey Beach och hanga dar hela dan...

Full fart i Ao Nang :)

Shit pomfritt...


Idag tog vi longtail boat till Railey Beach... sjukt skon strand dar vi spenderade dagen med att sola, bada och ata
Rambutan och ananas i mangder.... sjukt skont.


Sen akte vi hem och at Pad Thai och saklart at jag en bananpannkaka med nutella till efterratt.. MUMS. Och kalaset kostade oss hutlosa 70 Baht... nastan  20 kronor... IHAAA..


Full som ett agg

Eftersom vi jobbat sa hart pa var solbranna hela dagen tog vi en valbehovd tva timmars sovstund for att sen bege oss ut och ata middag, det blev stekt ris med gronsaker for min del och en white wine cooler till det . Sen tog vi varsinn  strawberry daiquiri och borjade prata med paret bredvid oss som ocksa var fran Sverige saklart. De bjod med oss till Sky bar ett trevlit stalle dar vi satt och snackade gojja och drack drinkar och Tequila som det sen visade sig att mannen i fraga, Gert, bjod pa. Sjukt trevligt. Vi tog ocksa var, for denna resas, forsta hink. En barnleksakshink full med alkohol och cola... Med tvatusen sugror till.. Jag ooh Pia smaskade i oss den snabbare an snabbt.... ;)

Nar vara nyvunna vanner gick hem tog vi biljardbordet till fanga och spelade forst mot nagra spanjorer och sen mot Chrille, en schysst svensk kille och tillslut mot MAMA, hon som agde baren. Sjukt kul och nagra drinkar a MAI Thai och Mojito rann ner i vara strupar. Smask.
Fulla som kastruller vinglade vi hemat vid tva snaret och satte oss har framfor datorn. HAHA


Risotto och pilgrimsmusslor

Jag gillar mat...  Men framförallt så gillar jag att äta mat som jag vet exakt vad den innehåller. Det är absolut inget fel att äta på restaurang ibland men visst blir maten så mycket godare när man lag ner lite kärlek i den?!

Av just denna anledning (och att jag själv var rätt hungrig) bestämde jag mig för att bjuda Åke och Wissam på risotto med pilgrimsmusslor kryddat med salt, peppa och en gnutta kärlek.

:)

Imorgon ska innehållet i min flaska Amarone få visa sig på styva linan.


Kill Bill
 
Jag älskar den filmen. Den är makalöst vacker, brutal och så stencool. Musiken är helt underbar.



Säng säng säng som galenskaparna sjöng

Jag har inte alls vänt på dygnet!!   Jag håller på att vänja mig vid Thailands tidszon! SÅDESÅ!
Att klockan är sjukt mycket (vill inte ens veta men gissar på strax efter fyra på natten/morronen) och jag borde krypa ner under dunet istället för att sitta och skriva här är en helt annan historia.

Gonatt /gomorron

Får jag lov???

image19

 Katten "Mus"


En fåraktig historia .

Min mamma hade en gammal barndomsvän som med sin man och sina barn och sitt pick och pack valde att sälja huset i Täby för att flytta ut på landet.... till Rimbo.
 Det bör förtäljas att frun i fråga är språkforskare, mannen ekonom tillika mäklare.
Sagt och gjort de köpte sig en stor gård med tillhörande mark och en mycket vacker sjö. Och bor man på gård ska man ju självklart ha djur! Så fet fjording (häst) inhandlas åt dottern, en bitglad vallhund och självklart FÅR.

Till en början några få, som för att träna på,. men efter hand fler och fler...
Man matar får med hö, detta kommer ofta i form av stora rundbalar som väger ca 400 kg styck, dessa flyttas alltså inte för hand utan meddels traktor.
Mannen i familjen var ingen hejjare på traktor. Men eftersom han var man var det han som körde den.

Innan han åkte till jobbet körde han således ut en rundbal hö till fåren som han la ner i hagen.
När frun kom hem tyckte hon att det var märkligt att fåren inte åt, men får är ju inte kända för att vara nått vidare intelligenta så hon tänkte inte mer på det.
Dessutom hade deras inlånade och prisade bagge som skulle ligga med alla får och göra nya får spårlöst försvunnit.

Ett par dagar senare hade fårskallarna fortfarande inte ätit varpå mannen med tummen mitt i handen får för sig att flytta på höbalen..... 
Där mitt under den icke så välplacerade balen låg baggen, mycket mer slimmad än tidigare och fullkomligt stendöd.

(jag hör berättarrösten i Ferdinand... "och som vanligt satte han sig ner under sin korkek, men utan att se sig för och han satte sig rakt på en....... BAGGE! " )





Vi bor på landet.....

image16


Får får får?

Jag vet inte vilken sorts får, ett helt vanligt jäkla får antagligen. Får väl fråga nån fårexpert . Men en sak står säkert, man får inte automatiskt kunskap om dessa menlösa djur om man bor utanför tullarna som vissa fårskallar och inbitna Stockholmare verkar tro.


Trekant med Wille..??

image17

Stans skönaste låtskrivare, som dessutom har haft en annan av stans bästa låtskrivare med i sin ensemble, Salem al Fakir... :)


Coundown to Thailand

image18
Phi Phi Island

Måste börja träna på mina Kap kun kap och kah snart för nu är det bara två dagar kvar till jag sitter på planet ner till Krabi!!! Vi ska bo i Ao Nang i några dagar och ta longtail båt ut till blandannat Railey Beach sen bär det vidare mot PhiPhi Islands och vidare till Koh Lanta.
Där ska jag möta upp (om han nu lyckas boka biljett nångång) Mr DonGinoGodis (aka Åke). Han tror nämligen stenhårt på att jag ska övervinna min fisk- och drunkningsrädsla och ta någon form av dykcert med honom. För mig räcker det med en solnedgång på stranden men va gör man inte.....

Puss

Stans härligaste oväder


image12
Foto : Åke (tyvärr inte jag alltså) dongino.blogg.se



Här är den....!!  Stockholms härligaste oväder.
 
Made by the king of all kings, Johan på Inferno.  Jag veeeet att det är ett evigt tjatande om denna bar men vafaaan, det ÄR stans bästa drinkställe. De har tillochmed en gulddrake att bevisa det med!!!  So be there or be square!!!!!



Kung i baren

image11


Vill du dricka stans godaste drinkar???  Leta upp den här mannen på Inferno på Drottninggatan. Han är fullkomligt makalös i baren och en sjukt trevlig kille!! Adam går inte av för hackor han heller men Johan toppar ju min lista helt klart.


Slöisarna äter frukost på Rolfs kök.

Jag gillar att sova, speciellt i en skön hästens säng därför har av någon anledning våra frukostar blivit när normala människor typ har en timme kvar till hemgång på jobbet och drömmer om villan och Volvon HAHA.

Idag gick vi på Rolfs kök och drack en sjukt god Riesling från Alsace istället för frukostkaffe till vår mat. Sen tog Mr Don Godis en Oban och jag tog för nostalgins skull in en fyra Tullamore Dew, inte för att den på något sätt är stans mest komplicerade och goda whiskey utan för att den i all sin enkelhet är sjukt god och för med sig många goda minnen..

Knatade iväg till systemet och bunkrade Åkes favoritdryck dvs Rosévin och min favoritdryck (något mer classy haha) en flaska Amarone Valpolicella Classico... MUMS


Arbete

Nu har jag lovat sy de där gardinerna så länge att jag verkligen måste :)  Det roar mig så sjukt mycket att se en kille i bara mässingen klättra runt i fönstret och hänga upp ett mörkt lakan istället för rullgardinen som jag också måste sätta upp så den drar jag på nån vekca till Hihi...

Nä, nu ska jag ta mitt glas rosé a la Åke och starta upp min symaskin...

Puss

Att vara omtyckt


image10


Lördag dag = Jobb jobb jobb

Jag gillar att hålla mina lektioner på Järfälla ryttarcenter på lördagarna men ibland är det tungt att behöva kliva upp på morronen när andra ( ingen direkt nämd eller glömd) får ligga kvar och tryna i dunet. Men men vad gör man inte för sina elevers skull och det är en härlig känsla när folk gillar det man gör. Blir man ju sådär löjligt varm i hjärtat av, du vet när någon ger dig en positiv respons på någonting man lägger ner lite själ i, det är härligt!

Något som är betydligt mindre roligt är när människor som inte känner en behandar en illa eller bara är rent utsagt otrevliga. Det ska tas upp här å nu......


Lördag kväll = några bergochdalbaneturer bland känslor

Igår (fredag) hade vi en skön hemmakväll (läs: drack ofantliga mängder rosévin a la Åke style) med fotografen Macke och den mycket trevliga Matte . Två sköna killar med en lättsam och öppen inställning till folk och fä visade det sig och kvällen blev (trots att värden var nästintill medvetslös av trötthet) fylld av skratt och enormt mycket prat om segling, fotografering, segling, segling, gotland, gamla galna flickvänner och segling. Vid kvällens slut hade Åke fått två stycken frivilliga jordenruntseglingsmedresenärer (sug på den ihopskrivningen!) och dessutom ett antal bokningar av sängplatser inför v 29, Stockholmsveckan på Gotland...

image15

Den här bilden är full och vägrar hamna rätt vad man än gör med den.... HAHA Matte på bilden iaf


Lördagens kväll var minst sagt märklig i avseendet möte med nya människor...
Jag är en snäll tjej med massa skinn på näsan men ibland möter man någon som tar sig igenom skalet och sårar. Ofta är detta människor som inte känner en överhuvudtaget, har förutfattade meningar eller bara har svårt att möta nya människor med öppna ögon.
Tänker inte gå in vidare på vad som hände men ibland skulle man vilja ställa sig upp och skrika " Vem FAAN tror du att du är egentligen?"

image9

Att döma en hund efter håren

Jag försöker alltid möta nya människor med öppna ögon och förutsätter alltid att folk är trevliga innan de har bevisat motsatsen. Man skulle säkert kunna kalla mig blåögd och naiv men det kan jag ta. Klart vi alla bildar oss en otroligt snabb bild av andra människor grundat på av deras utseende, klädstil eller kanske till och med etniska bakgrund MEN sen kan man ju välja att låta folk falla in i en gammal mall eller tro att alla är unika. Jag föredrar det senare.
Hur kan man säga att en människa är ytlig efter vilken färg man har på håret eller vilka kläder man bär? Att känna någon så väl att man med säkerhet kan säga någonting om dennes personlighet tar tid. Jag tycker möten med nya människor är det mest spännande som finns men det finns inget bättre än att verkligen känna hur någon känner utan att de behöver öppna munnen och tala om det. DET handlar om kärlek, vänskap i dess djupaste form.





Tröstdrink på INFERNO
Nåja, kvällen var faktiskt inte bara dålig, hade rätt kul mellan gliringarna också men trots allt så tyckte jag mig förtjäna en eller kanske ett par av Johans drinkar vilket resulterade i ett upptvingande ur säng av trött fotograf samt en promenad i mina nya svarta stövlar från Tiger. Sparade hela 1700 kr på det köpet, HAHA eller hur man nu ska se det, de var iallafall nedsatta från 2700 till 1000 kr ,SWEEEET!

Beställde in två Oväder som pga extremstark chili var lite extra heta vilket för vår skull inte gjorde ett dugg och fick två sköna shots med. Sen var jag bara tvungen att dricka en dramatiska Frida innan vi gick och vem dyker upp i baren då om inte Carro sunkans bror Fredrik :) KUL...

Jag var på danshumör men gav upp för grupptrycket och promenerade hemåt för att kolla på Miami Vice vilket i realitet innebar tio minuters fix med att få ljudet att funka och sen fem minuters film innan Hästens sövde oss effektivt.

Thaimiddag och Inferno

Igår var vi, jag och pojkarna, på en skön middag hos Simon , han bjöd på Tom Kah Gai som var fantastiskt god , precis som all mat han lagar... :)  Vi tog några sköna glas vin och tog sen en taxi de 500 metrarna, HAHA, till Inferno mitt älsklingsplace . Där övertygade jag Herr fotografen om Johans genialitet och vi drack några "oväder" och såklart "dramatiska frida", min älsklingsdrink.
Tog sen en taxi, igeeeen, de sista 500 metrarna hem....... sjukt slött...





Nothing gold can stay



image7



Nothing Gold Can Stay


Nature's first green is gold,
Her hardest hue to hold.
Her early leaf's a flower;
But only so an hour.
Then leaf subsides to leaf.
So Eden sank to grief,
So dawn goes down to day.
Nothing gold can stay.



Idag blir det först jobba i Jakan, håller ridlektioner på Säby gård  och sen in till stan för lite mer umgänge med Herr fotografen i form av slavarbete ;)  som jag dock tycker är skojj. Sen knatar vi iväg till Simon för en skön middag i goda vänners lag. Thaisoppa står på menyn ikväll och känner jag den mannen rätt så snålar han inte på chilin... Mums!!!   Kanske vi får smaka den otroligt goda lagrade tequilan som jag vet att han har i sina gömmor.






Ny blogg... :)



Carro tar till orda

Alla har ju blogg nuförtiden så det är väl bara att haka på och köra. Hade ju en engelsk blogg på myspace tidigare men eftersom alla verkar ha gått över till facebook nuförtiden så får man väl göra såhär.

Så mycket att göra så lite tid

Senaste veckan har varit sinnessjukt full med diverse trevliga aktiviteter. Har till exempel hunnit med att dricka både en och två Springbank på Grodan och dessutom en 37 årig variant på Akkurat som inte gick av för hackor! Springbank är min absoluta favorit whiskey. Dessutom har jag druckit en flaska Amarone... vinet som "makes love to your tounge"  !  Dessutom nästintill oräkneliga Irish coffe, några öl och ja herregud... när jag tänker efter har det nog blivit en hel del rosévin och andra alkoholhaltiga drycker också.

image6

Helgen 12-13 januari
Ja vad ska man säga, det började med en skön middag med ett glas vin och slutade nästan tolv timmar senare på Berns. Vägen dit var kantad av några whiskey, några öl och en krogvandring runt Stockholm som inte gick av för hackor. Herr fotografen och jag hann besöka en hel del barer innan vi hämtade upp Simon och c/o för den för kvällen tredje eller fjärde taxifärden, den här gången till Berns.

Resten av veckan har jag varit sällskapsdam åt Herr fotografen och visat mina talanger som bland annat flytthjälp och sömmerska samt fått briljera med mina kunskaper i släpbackning.  Ja och så har det blivit många sköna restaurangbesök, drinkar och en solig men dock inte varm promenix på Waldemars udde. Av någon anledning har jag ständigt haft ett fånigt leende i mitt fejs.....


Idag har varit en "äta frukost klockan tre" dag igen, men jag har faktiskt varit duktig och haft lektioner hela kvällen.
Imorgon blir det middag med gänget hos Simon, som är en fantastisk kock och det gör ju inte saken sämre.

RSS 2.0